Get Adobe Flash player

Afgelopen weekend van 7 t/m 9 mei was er een treffen in Duitsland georganiseerd door drie chapters te weten “Blue Knights Germany III, XX, en XXIX “.
Het treffen werd gehouden in de jeugdherberg van de plaats ” Müden/Örtze”, dit is ongeveer 460 Km vanaf Sittard in Noordelijke richting Duitsland in, het is 20 Km vanaf “Bergen Belsen”, deze informatie om een idee te geven waar we waren.

Op vrijdag werd om 11:00 uur vertrokken vanuit Sittard, wij vertrokken hier met z’n drietjes te weten, Robert, Joyce en ondergetekende Frank.
Voor Joyce was dit de vuurdoop, ze zou voor de eerste keer zelf op een motor rijden naar een treffen, het was net als haar eerste keer als bijrijder (ook naar Noord Duitsland) KL……..TE weer, het regende vanaf vertrek tot einde, variërend van zacht naar hard en andersom, ook de vele bouwplaatsen met als gevolg files maakten deze rit zeker niet makkelijker.
Rond de klok van 18:30 uur kwamen we ter plaatse, en Jan en Imo waren al aanwezig om ons op te wachten, zij waren de hele week al in het hoge noorden dit vanwege een reunie van Jan, welke als militair gediend had in Belsen.
Bij aankomst eerst een leder bier gedronken en daarna onze kamers ingericht en ons omgekleed om te gaan eten.
Hierna kon het feest beginnen, het bier was er voor 1euro dus dat kon de pret ook niet drukken, de band begon te spelen en de gezelligheid was compleet.
Ook werden er 7 nieuwe ridders geslagen welke samen een vat bier schonken, nou moesten we de dag erna dus extra ons best gaan doen om de bonnen op te krijgen, maar gezien het feit dat er veel bekenden waren was ook dit achteraf gezien geen probleem.
Rond 2 uur s’nachts werden de mandjes opgezocht en werd er geslapen.

Op zaterdag vanaf 8:00 uur kon er aangeschoven worden aan het ontbijt, een ontbijt wat zeer goed verzorgt was, alleen de koffie kregen ze niet snel genoeg aangesleept.
Ook was er een mis voor hen die daar behoefte aan hadden, en aansluiten waren er begeleide touren uitgezet, wij van Nederland hadden in onze “Roadmaster Jan”een goede gids en gingen ons eigen ding doen, ook Holgi van Germany XXIII had zich bij ons aangesloten, ons doel was niet te veel kilometers te rijden en het concentratiekamp “Bergen Belsen”te bezoeken, ik kan uit naam van iedereen die daarbij was zeggen dat dit zeer indrukwekkend was.
Na terugkomst werd er weer gegeten en daarna kon het feest weer beginnen, het was een avond vol gezelligheid, ook waren er in de tussentijd de “Red Knights” gearriveerd, dit zijn zoals jullie wel vermoeden Brandweer mensen.
Ook deze nacht werd gefeest tot pak weg 1:30 uur en ook nu weer speelde er een super band.

Na het ontbijt op zondag hebben we onze spullen gepakt, afscheid genomen van oude en nieuwe vrienden en vervolgens rond 10:30 uur de motoren gestart.
Onderweg hier en daar een bakkie gedaan en lekker gegeten en op het gemakkie weer naar Sittard gereden, waar we rond de klok van 17:30 uur arriveerden.
Moe maar voldaan en terugkijkend op een heerlijk weekendje Blue Knights.

Zie ook de foto’s.

Blue Knights International
Blue Knights European