Get Adobe Flash player

Verslag van de International Convention Blue Knights in Waidring Oostenrijk 26 t/m 29juni 2014.

 

Op donderdagmorgen 26 juni omstreeks 07.00uur vertrokken wij, Frank Griek, Thomas Oertlin, en ondergetekende Jan Simons per motor richting Waidring. Jan`s echtgenote Imogèn sloot zich aan per auto. Het weer speelde goed mee en de heenreis was aangenaam te noemen.

Onderweg diverse malen getankt en een bezoek gebracht aan de Burger King. De aankomst was rond 15.30uur. Het huis wat we hadden gehuurd werd al belegerd door Arie Oudhuis, onze president Pierre Driessen , en onze oud-president Joop Wurms fie met de auto waren. Hier bereikte ons al gauw het trieste nieuws dat een Blue Knight-lid, (Wulf) die ochtend was overleden en een bedroefde sfeer was ook te proeven bij de rondlopende leden. Op het feestterrein kwamen we nog Erbse en Ullie met Huub tegen en zo waren we met een trotse 10 man vertegenwoordigd van ons kleine chapter Netherlands II !!!!

Later op de avond, na het officiële gedeelte, waar ieder land vertegenwoordigd werd door bijbehorende vlag, werden er diverse toespraken gehouden en voor dat het feest kon beginnen werd de wens van Wulf (die tevens medeorganisator van het treffen was) onder de aandacht gebracht dat dit treffen een vrolijk gebeuren diende te worden waar iedereen plezier hoorde te maken en hier werd zich ook aan gehouden. En hoe!!

De feestavond was erg geslaagd en er werd rijkelijk bier genuttigd door de leden.

 

Op de vrijdag heeft Jan samen met Frank en Thomas een heerlijke motorrit gemaakt waarin Jan zijn lievelingsroute richting Gross Glockner had gekozen. Er zijn rijkelijk foto`s genomen en Jan had zijn boordcamera de gehele route rond de Gross Glockner aan om later nog eens alles terug te kunnen kijken. Tijdens de klim de Gross Glockner Hoch-Alpen Strasse hebben we eerst de Edelweiss Spitze 2571m bezocht, waar nog meerdere Knights uit Waidring aanwezig waren. Na een souvenirtje gekocht te hebben reden we weer de kasseienweg naar beneden richting Franz Josef Hoehe waar de rest van de gletsjer nog is te bezichtigen en waar men de “murmeltiere“ kan voeren. Hier kijkt men buiten de prachtige gletsjer en de Franz Josef berg nog op Oostenrijks hoogste berg de Gross Glockner die 3798m.

Toen we van het prachtige panorama en een hapje in een van de restaurants hadden genoten reden we weer terug, maar nu via Mittersill, waar we nog even van de zon op een terrasje op het dorpsplein hebben genoten. Later reden we via Jochberg en Kitzbuehl weer richting Waidring. Als ik voor mij mag spreken heb ik intens genoten van deze schitterende tour, en ik denk (en hoop) dat ik voor beide medestrijders mee mag spreken. In de avond weer een lekker schnitzeltje genuttigd en lekker gefeest.

 

De zaterdag was relaxed en hebben we op het feestterrein wat rondgelopen en naar de activiteiten gekeken en terrasjes bezocht, pfff wat was dat toch vervelend!!! Hahaha.

Bij de kerk in de buurt lekker gegeten en later op de avond weer naar het feest, waar deze keer een schitterende band speelde EXIT 207. Tijdens dit optreden werden ze tijdelijk versterkt door een Blue Knightlid uit Amerika (Tri state International Rep.) die ter nagedachtenis van Wulff op een wonderbaarlijke wijze `Knocking on heaven`s door ` zong en zo verantwoordelijk werd voor al het kippevel van de feestgangers in de reusachtige tent. Natuurlijk hebben we weer vele bekende gezichten gezien zoals onze vrienden van Austria 2, en ook weer vrienden gemaakt gedurende de dag. Later volgde nog het nummer `Sweet Home Alabama` . Kortom we waren rond half 2 pas richting slaapverblijf vanwaar we rond half 8 in de ochtend de terugreis weer aangingen. Als een gebaar naar de weduwe van Wulff heeft een Knight uit Amerika die zijn Honda Goldwing naar Europa had meegenomen, voor een verloting beschikbaar gesteld. De opbrengst van deze verloting werd aan haar overgedragen.

 

Op Zondag  was ineens het mooie weer verdwenen en hebben we een terugreis gehad die 11 uur heeft geduurd en rijkelijk voor waterkoeling zorgde! Frank had last van lekkage en moest af en toe zijn regenpak openen om het water eruit te laten!!! hahahaa. Als positieve afsluiting won ons Oranje met 2-1 van Mexico en was zo het hele weekend super geslaagd te noemen.

Kortom:

Voor de leden die er niet bij waren, jullie hebben een unieke happening gemist! En daarom hopen we dat we op het volgende  interessante treffen weer met velen vertegenwoordigd gaan worden, want het was een echte aanrader om hier deel aan te nemen. Misschien een idee om bij inschrijving voor een treffen ook andere leden in kennis te stellen zodat ook deze op tijd nog zouden kunnen overleggen om deel te nemen.

 

Groet en Ride with Pride!

Jan Simons                                                                                                                                                  Roadcaptain / Director                                                                                                                                        Blue Knights Netherlands II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Blue Knights International
Blue Knights European