Get Adobe Flash player

Met vier motoren zijn wij vanuit het parkeerterrein Wittem met een kwartier vertraging ( wachttijd vanwege verschillende wegafsluitingen ) vertrokken. Deelnemers waren Jan, Wil met Em, Jolant en Thomas met Diana. Bij 7 graden buitentemperatuur en heerlijk zon via het heuvelland richting België. De route was vooraf geplant, maar het komt meestal anders. Niet alleen in Nederland, nee ook in België waren sommige wegen afgesloten. Dus voor de eerste doelpunt Durbuy moesten wij al omrijden. Niet erg, zo kwamen wij in een mooi dorp terecht waar en café langs de weg lag, prima voor de eerste koffie, lekker.

Naar deze lekkere koffie verder richting Durbuy. In de volgende stad moesten wij even aan een tankstation pauzeren omdat aan de motor van Jolant het licht niet deed. Nieuwe lampje gekocht, ingebouwd en verder. In Durbuy was het tijd voor de lunch. Wat een keuze uit een aantal restaurants, moeilijk toch. Naar de lunch zijn wij even gaan wandelen door deze prachtige stad met kleine zijstraatjes en oude huizen. De temperatuur liep tegen de middag tot 12-14 graden op, heerlijk rijden.

Vanuit Durbuy richting La Roche door de prachtige Ardennen. En wat denk je, weer omrijden vanwege wegafsluiting voor een carnavalsstoet medio april, nee wat een volk deze belgier. La oche zelf was druk vanwege bouwwerkzaamheden dus geen pauze en verder richting Luxemburg. Halverwege weer aan een mooi café gestopt en even bijkomen.

Over meest slechte wegen ( wat hebben ze daar gaten in de weg ) naar Luxemburg, motoren aftanken, shag en sigaretten inkopen en verder door het mooie Luxemburg, via St. Vith en Malmedy langzaam op huis aan.

Bij een kop koffie met heerlijke rijstevlaai of een frisdrank op Barack Michel hebben wij de tocht officieel afgesloten, omdat sommige andere routen op huis aan reden. Het was een gezellige dag met gezellige mensen, heerlijk weer om motor te kunnen rijden. Voor herhaling vatbaar.

Groetjes

Thomas

Blue Knights International
Blue Knights European