Get Adobe Flash player

Tourtocht 20 juni 2010

Afgelopen zondag was het weer zover. Een tourtocht uitgezet en dit maal in drenthe. De hele week kijk ik er al naar uit en net nu wordt er regen voorspelt. Maar goed we zullen wel zien wat het weer gaat doen. Helaas een paar afmeldingen gekregen voor de tocht ( het was tenslotte ook vaderdag) maar toch komen er nog 3 mensen helemaal uit het zuiden om mee te rijden dus ik hoop maar op wat beter weer.

Zaterdagavond is het zover. De limburgers zijn gearriveerd en blijven een avondje over, zodat wij de volgende dag met zijn allen fris aan de tocht kunnen beginnen. De avond zelf is al een gezellige bedoening dus dit wordt nog wat.

Zondagmorgen. Na een goed ontbijt de kleren aan en na een laatste hoopvolle blik naar buiten, de motors gepakt en begonnen aan de tocht.

Wat een geluk. Het is droog en de tocht blijkt een groot succes. Wij rijden langs vele dorpjes en een bosrijke omgeving. En nee, er is geen grote fietstocht (zoals er iemand dacht toen wij door Staphorst reden). Het was kerktijd en dan is het daar altijd erg druk. Daarna richting de Wijk en Ruinen. Als je goed kijkt zie je nog een schaapskooi ( helaas gesloten). Toen door het Nationaal park Dwingelerveld  op weg naar het kamp Westerbork. Er was een verzoek gekomen om hier langs te gaan gezien wij toch in de buurt waren. Dit was een indrukwekkend gebeuren. Het museum maar ook het voormalig kamp heeft de nodige indruk achtergelaten. Na het bezoek zijn wij weer verder gegaan en zijn nog even ergens gaan zitten om een maaltijd te nuttigen, waarna de tocht weer verder ging door het Drentsh Friese Woud richting het Nationaal park de Weerribben waar veel leuke smalle wegen doorheen gaan met aardig wat bochtenwerk. Na een laatste kop koffie (met voor sommigen een heerlijk stukje taart) in een leuk cafe aan de haven, in het leuke plaatsje Blokzijl, ging de reis voor 3 van ons weer terug naar het zuiden. Zelf was ik binnen 15 minuten weer thuis.

Al met al voor mij zeker voor herhaling vatbaar en blij met een ieder die heeft meegereden. Dit heeft mijzelf goedgedaan en ik hoop dan ook dat deze mentaliteit zal doorzetten bij een ieder.

Tot de volgende keer,
Patrick Dolfsma

Treasurer / Roadmaster Blue Knights Netherlands II

 

Blue Knights International
Blue Knights European