Get Adobe Flash player

Kort verslag van de meeting 20 jarig bestaan Bk NL II:

26 mei 2017.

Ondanks dat wij maar 4 leden van dit chapter persoonlijk kenden, wilden we graag naar het 20-jarig bestaan van het tenslotte enige andere overgebleven Nederlandse chapter.

Het weer voorspelde een geweldig weekend en het jubilerende chapter heeft dit vervolgens ook laten slagen.

Het was voor ons een ritje van 208 km naar Heerlen dus konden we op ons gemak na de lunch vertrekken. We besloten met de tropische weersvoorspelling voor dit weekend om de doorwaai-jas aan te trekken en de andere jas thuis te laten.  Rond kwart over drie reden we de parkeerplaats op van Huize Eikhold. Een prachtige monumentale villa met erachter heel subtiel een aanbouw van 2 verdiepingen. Bleek een huis van de “natuurvrienden” te zijn. Dit wordt gerund door vrijwilligers en hier kan men zeer goedkoop overnachten. Als je lid wordt van de natuurvrienden krijg je nog korting ook. Voornamelijk 2 persoonskamers met een wastafel op de kamer. Per verdieping 1 ruimte met 1 douche en 2 toiletten voor de dames en dito voor de heren. Wel zelf je bed opmaken en afhalen en je kamer opgeruimd/sopdoekje over de wastafel, prullenbakje legen, bedden afhalen en evt. stofzuigen/ achterlaten.

Bij de villa hoorde een groot terras en heel veel tuin. Heerlijke gelegenheid om een paar dagen te ontspannen en niets te hoeven. Elk huis van de natuurvrienden heeft “huiswachters” hier waren dit deze week 2 “vriendinnen” een voormalig schooljuffrouw van 72 jaar en jawel een 82 jarige zeer actieve dame die op haar 23e de eerste vrouw bij de Haagse politie was. Dit was in die tijd van korte duur want toen zij na ongeveer 2 jaar met een collega trouwde moest ze de dienst verlaten. Ook vertelde het mensje nog dat ze vroeger op een JAWA 125 cc. Nederland onveilig had gemaakt. Zonder rijbewijs en zonder helm.

Bij inschrijving kreeg je de kamersleutel, een mooie glazen bierpul, het programma voor dit weekend en een folder over de toer die zaterdag werd verreden. Ook was er een welkomst bakje koffie of thee met hierbij  de keuze uit een stuk van wel 10 of meer soorten “vlaai”!

Op het programma stond: dinner from 17:00 till 21:00. Wij hadden geen idee hoe men dat wilde regelen. Tot…….er een heuse frietkraam het terrein op kwam rijden. De keuze was weliswaar voor deze gelegenheid beperkt maar ook voor de laatkomers was er nog een warme hap. De patat, frikandellen, kroketten, vegetarische bamihappen en ballen gehakt werden met veel enthousiasme verzwolgen.

Vanaf 20:00 uur was het Partytime met een DJ en een gastoptreden van een “Sjpaskapel”( Limburgs voor????) hier speelde de secretary Frank Griek in mee op trompet. Dit alles buiten in de tuin en op het terras en aldaar kon ook de drank worden gekocht bij een mobiele tap. Voor de drank moest je bonnen kopen en kon er worden gekozen uit bier, wijn, en fris. Een klein glas bier was 1 bon en als je een groot glas bier wilde kon je je “eigen” pul laten vullen voor 2 bonnen.

Buiten waren een aantal feestpartytenten opgezet met diverse biertafels en banken en enkele statafels. Er werd ook nog gedanst maar dat kon op de “dans”vloer in het grind.

Na een goede nachtrust op de prima bedden zaterdag tussen 07:00 en 09:00 een goed, doch sober ontbijt. De Britse Brothers zag ik wel zoeken naar de scrumbled eggs en bacon. Maar ja, je kunt niet alles hebben en een gekookt ei is ook een ei!

De toerrit was verdeeld in 2 groepen en Dirk en ik gingen met de 2e groep mee. We starten om 10:45 uur en ik ging bij Dirk achterop. Wilde mijn arm nog wat ontlasten.  Leuke toer, iets te warm weer, iets te grote groep (17 motoren) maar………. heerlijk gereden door de omgeving Vaals en België. Een welverdiend ijsje gegeten bij een geweldige ijskraam. Maar ja dat wisten al die andere 100 klanten van dat moment ook! Pff…. Ben gewoon verbrand in de wachtende rij!.

Om ongeveer 18:00 uur werd de cheque, twv. 1000,- Euro, voor het goede doel van deze gelegenheid “Ambulancewens Limburg” overhandigd.

Hierna was het tijd voor de barbeque met naast de kip, spek, karbonade, worst en speenvarken… diverse sauzen, salades en brood. Keurig verzorgd en voor iedereen voldoende. Wederom de DJ en nu een gastoptreden van de percussieband Razzmetazz. Zij speelden op het gazon. Hierin speelde de dochter van Frank Griek mee. Om 20.30 uur volgde het officiële gedeelte en kregen alle aanwezige chapters een schildje als aandenken. Wij hebben het jubilerende chapter een mok en een envelop met geld gegeven voor het goede doel. Deze avond werd er door de meeste aanwezigen wat minder sterke drank genuttigd omdat een ieder de volgende dag weer op tijd huiswaarts wilde. Ook viel er nog een buitje in de avond.

Zondagochtend wederom het goede ontbijt en nu het afscheid nemen. Zoals gebruikelijk bij een meeting weer “nieuwe” vrienden ontmoet en geknuffeld met de “oude” vrienden.

Moe maar voldaan weer thuis gekomen, onderweg 1 buitje getrotseerd ( Ik reed natuurlijk samen met de watermagneet die Dirk heet!).

Dit weekend wel heel veel antwoord moeten geven op de vraag: “Wanneer hebben jullie een meeting?”

Uitgelegd dat dat voorlopig nog niet in de mogelijkheden ligt maar wie weet!

In mijn beleving kan ik jullie alleen maar enthousiasmeren doordat je zelf de ervaring van een meeting moet hebben om er zelf 1 te willen/kunnen organiseren. Dus brothers ga ook eens mee of ga zelfstandig naar een meeting toe want je wordt overal met open armen ontvangen. Het is echt 1 grote BK-family!.

 

Jullie Pres!

“Sistercop”

Blue Knights International
Blue Knights European