Get Adobe Flash player

Treffen Blue Knights® Nederland II

Van 26 tot 28 mei 2017 vierden onze vrienden van Nederland II hun 20 ste verjaardag. Daar mocht Belgium II natuurlijk niet ontbreken. Helemaal op mijnen alleen naar onze noorderburen, voor mij het eerste treffen sinds mijn akkefietje in Kroatië.  Mijn madam kon niet mee wegens werken ergens op de Mont Ventoux. Dus vrijdagmorgen 11u15 op mijne moto en helemaal binnendoor naar Heerlen, juist boven Sittard, mooie rit met de nodige terraskes, hier en daar een babbeltje met wat vriendelijke burgers in 3 landen want er zat nog een stukje Duitsland bij ook.

Rond 16u aangekomen op het treffen en bijna nog genen tijd om uwe jas uit te doen want de usual  suspects stonden al klaar voor een babbeltje en voor ik het wist had ik al een pint vast natuurlijk. “Seg mannen ik ga eerst naar mijn kamer mij omkleden”, je moet weten het was die dag 30°. Alé zo gezegd zo gezegd, mooi kamer voor mij alleen, hadden ze voor gezorgd, want er hadden er 2 afgezegd waar ik normaal mee samen lag. Ze hadden gezorgd dat er niemand op een stapelbed moest kruipen en iedereen beneden lag, wat later voor sommige misschien een goede zaak was J .

Al vlug stonden we terug tussen de vrienden en kon het gezellig samen zijn beginnen.   ’s Avonds een frituur waar je a volonté kon eten, ni slecht natuurlijk. Plots kwam er een blaas orkest spelen en de secretary Frank Griek speelde hier in mee op zijn trompet, en goed ook nog moet ik zeggen, goeie ouderwetse ambiance. Met een 80 tal deelnemers was het best een gezellig treffen. Zaterdag een voorstelling van het goede doel, wel knap, een privé initiatief dat zelf bedruipend is en aan terminale patiënten via een eigen ambulance de kans geeft om hun palliatieve wens in vervulling te zien gaan. Dan nog BBQ plus speenvarken aan ’t spit ‘s avonds en een samba drum orkest maakte dat het feestje van de vorige avond kon voortgezet worden. Wies, de vrouw van Frank Griek vond dat ik moest dansen en haar wil is wet blijkbaar want zo geschiede, mits haar belofte dat ze er in 2018 bij ons zal bij zijn,  ik ben dan al zo genen danser en dan bij 30° ging ik zo wat dood, maar alles voor de goede zaak natuurlijk, weeral veel oude vrienden gezien en zeker een paar nieuw gemaakt vooral bij de Duitsers die met veel waren, zoals gewoonlijk J.  Een internationaal gezelschap was het zeker, een paar Belgen, Duitse, Engelse, en een Amerikaan (George Krugg van Oklahoma)

Zondag afscheid genomen van oude en nieuwe vrienden en George moest naar Brugge dus die heb ik dan maar op sleeptouw genomen en helemaal binnendoor tot in Antwerpen meegebracht, hem daar op de autostrade gezet in de juiste richting J en dan moe maar voldaan naar huis.

Bedankt Nederland II en tot bij ons op ons 25 ste bestaan, want ja reclame heb ik ook gemaakt natuurlijk want dat kan ik niet laten hé, iedereen heeft zeker een folderke gekregen en ze kunnen al beginnen plannen voor 2018 sé .

Tot binnenkort en

RwP

Mike

Blue Knights International
Blue Knights European