Get Adobe Flash player

Mijn eerste uitrit met Blue Knights Netherlands II
18 augustus 2013–  met jullie dus!!!

Kan heel kort uit de bocht zeggen: het was gezellig, gezellig en gezellig.
Het weer was ietsjes minder gezellig! Meer nat, nat, nat en nat…behalve in de pauzes, het begon pas weer te regenen toen we weer naar buiten kwamen, om verder te rijden. Logisch….de engelen waren zo blij, dat we weer verder reden.
Kan ook uitgebreider vertellen. Heel eerlijk was dit niet mijn eerste keer. Tijdens het opruimen van mijn kast op het werk, kwam ik een “tegel” tegen. In het weekend 1,2 en 3 september 1995! – geen typefout!!! mocht ik al eerder met de BK Benelux 1 mee….uiteraard naar Zuid-Limburg, op een geleende  bike… in de stromende regen. Het is al een tijdje geleden….dus nu op mijn eigen bike….en ja hoor weer Limburg-Zuid en weer in de regen…en idd bijna 18 jaar later!!!

Voor mij begon deze toertocht iets eerder, woon tenslotte in Brabant… met droog weer, de zon in voorzichtige afwachting achter een paar kleine wolken, ging ik dus rond 8 uur op pad ri. Limburg-Zuid.
Geen vrachtwagens op rijksweg…mooi zo… op een zondag rijden is toch fijner als door de week! Het ging helemaal voorspoedig tot ik in de buurt van Geleen/Sittard/Munstergeleen kwam.
Geen nood…de weg was afgesloten…een van de verkeersregelaars hielp me in de juiste richting te rijden. Tenminste dat dacht hij en ik ook, maar goed. ( had ik maar mijn routebeschrijving niet thuis moeten vergeten) jajaja ben nog iemand, die geen navigatie heeft , ook niet op de foon !

Maar heb tenslotte een mond om te vragen…. Goed toen ik eenmaal de juiste richting gevonden had ( Brunssum)….ondanks de verkeersregelaar, die me de verkeerde kant opstuurde…had ik de startpunt zo gevonden…jullie  hebben me gehoord!!!  Rondjes rijden en draaien! Zo begon deze dag!
Mooi, dat heel Nederland alle straten open gooit voor reparatie….

Naar een lekker bakkie koffie gingen we van start. Het begon zachtjes aan te regenen…zachtjes en volgens de weerbericht zou het s ’middags beter worden….dus niemand, die zijn regenkleding overgooide.
We gingen dus rijden…gezellig door Zuid-Limburg. Ben er vaker gereden….deze “route” niet… maar het was gezellig…veel leuker als alleen rijden!!!
Pitstop voor weer een bakkie….enz het bleef maar verder zachtjes regenen…nog geen nood…dus geen regenkleding nodig…
Verder hadden we geregeld: Rondjes rijden en draaien!
…en jullie kennen nu ook mijn sterkste punt(en)!!! – Hahaha…bedankt voor het geduldig wachten op deze Oma!!! …..

Met de pont overzetten ,  water van boven en onder….maar nog steeds iedereen vrolijk!!!
Naar een lunchpauze – met gezellige verhalen en gesprekken, waren we bijna weer opgedroogd…. Toen we buiten kwamen, ging het weer regenen…
En toen was het bijna half 4… ben niet vies van water, maar kon niks meer zien door mijn vizier…kreeg het koud….dus toen ik een oprit naar A 2 ri. Eindhoven zag….was mijn beslissing snel genomen….
Heb jullie toegezwaaid… ben de A 2 op en naar huis gereden, waar ik dan ook bijna een uur later aankwam….bij Nederweert van de A 2 af…blauwe hemel, zon…geen regen !!!
NB: alles was …nat, behalve mijn sokken…. Dus goede schoenen!!!

Rij al ruim 29 jaar motor, heb veel regen-ritjes meegemaakt! Niks aan te doen, mag de pret niet drukken…. Maar had/heb al langer niet gereden, dus een van de laatste regendruppels op mijn vizier, was teveel!

Hoop, bij deze,  op nog meer mooie motortoeren met jullie!!! Het liefst met iets minder water van de engelen… of wie er ook voor de regen verantwoordelijk was/is…..

Groetjes Ulli(e)

Blue Knights International
Blue Knights European